Budapest
93 030 km²
9 960 000
ungerska
ungersk forint (HUF)
36
0 tim
www.visit-hungary.com/sv
nej
Vård i Ungern:

Ungern

Traditionell medicinsk turism – Spa och kurorter

77

Ungerns gamla anor och traditioner, det rika kulturarvet, de enastående faciliteterna och det breda utbudet av vårdrelaterade naturtillgångar har givit Ungern internationellt erkända framgångar inom medicinsk turism.

Det unikt stora utbudet av termaliska källor säkerställer kontinuerlig drift av ett världsberömt servicesystem för avancerade terapeutiska behandlingar. Landet är ett av de spa-tätaste i världen och erbjuder ett rikt utbud av varierade kurorter och exklusiva spa-hotell. Alla typer av behandlingar finns att tillgå, men motoriska störningar och vissa gynekologiska sjukdomar har extra många behandlingsmöjligheter. Medicinsk spa-terapi är också ett av de skönaste och mest effektiva sätten att återhämta sig efter kirurgiska ingrepp. Denna typ av rehabilitering är snarare regel än undantag då ungerska läkare gärna tar ett helhetsperspektiv på behandlingen fram till fullt återställande.

Spa och wellness i Ungern  LÄS MER   Medicinsk spa-terapi  på engelska

78

Modern medicinsk turism

Förutom traditionell medicinsk turism kan Ungern erbjuda modern högkvalitativ hälso- och sjukvård. Under de senaste femton åren har marknaden expanderat kraftigt och med allt fler specialistutbildade läkare och kirurger finns nu stor tillgång på prisvärd kvalitetsvård inom bl.a. plastikkirurgi, allmän kirurgi och tandvård. Nivån på medicinsk utrustning, tillämpade metoder, utbildning och träning, ligger i framkant inom Europa.

Ungerska tandläkare och estetiska kirurger betraktas som marknadsledande inom EU och erbjuder tjänster för ett ökande antal utländska vårdsökande. Underlaget av ursprungsländer växer också. Majoriteten av patienterna kommer fortfarande från Storbritannien, Irland, Danmark, Tyskland och Schweiz, men besök av italienska, nederländska, och ryska patienter samt klienter från utomeuropeiska länder visar sig bli alltmer frekventa. Den viktigaste drivkraften är att behandlingarna är prisvärda, vilket i praktiken innebär samma höga vårdkvalitet till lägre pris – ofta till halva priset eller ännu lägre jämfört med hemlandet.

Läs mer om medicinsk turism i Ungern  På engelska

Ledande på tandvård

Ungern har omkring 40 % av marknaden för dental turism i Europa. Priserna är attraktiva och kvaliteten hög. Förra året valde 70 000 utländska patienter, främst från Storbritannien, Österrike, Tyskland, Italien och Frankrike, att besöka Ungern för tandvård. Men även nordbor åker till Ungern – över 3000 personer under 2011.

De mest efterfrågade tjänsterna bland icke-ungerska patienter, förutom tandvård, är ögonoperationer, ryggkirurgi och gynekologiska behandlingar. Vid sjukdomar i muskler och bindväv söks oftast behandlingar inom certifierad medicinsk spa-vård.

Mer information om Ungern  PÅ svenska  På engelska

80

Dela det här