Prag
78 866 km²
10 500 000
Tjeckiska
Tjeckisk krona (CZK)
420
0 tim
www.czechtourism.com
nej
Vård i Tjeckien:

Tjeckien

Tjeckien har på senare år blivit en populär destination för mobila vårdkonsumenter i Europa. Landet är sedan länge känt för att vara framgångsrikt inom medicin, har en historisk hälsokultur och många års erfarenhet av medicinsk turism. Redan 2008 var Tjeckien bland de tio mest populära medicinska turistdestinationerna i världen enligt Forbes Magazine. Rimliga priser och en mycket hög standard när det kommer till olika medicinska ingrepp och behandlingar är bidragande orsaker till populariteten.

Här finns specialistläkarna och den avancerade utrustningen, det personliga bemötandet och ett gästvänligt land där behandling och rekreation går hand i hand. Hälsoministeriet arbetar aktivt tillsammans med CzechTourism för att skapa en helhetsupplevelse av komfort och trygghet kring din resa.

56

Efterfrågade behandlingsmetoder

Medicinsk turism bryter ner geografiska gränser. Skälen till varför man åker utomlands för behandling skiljer sig givetvis åt, men lång väntetid, tillgång till modern medicinsk utrustning, framgångsrika medicinska metoder och bra priser hör till de vanligaste. Idag kommer tusentals utländska patienter till Tjeckien i första hand för artificiell insemination, ögonkirurgi, plastikkirurgi, ortopedi, tandvård eller för att behandla övervikt.

Tjeckien är ett av de mest avancerade länderna i världen inom medicinområdet och kunde erbjuda robotkirurgi så tidigt som 2006. Det handlar dock inte bara om förstklassig diagnostik eller kompetent medicinsk personal. Det handlar också om patientsäkerhet och om strikta regler för hygien och arbetsprocesser.

 54

Trygghet och omtanke

Det är viktigt att du känner dig trygg under din vistelse. En förutsättning för att detta är god kommunikation. Personalen på sjukhusen och klinikerna talar i regel minst tre utländska språk - engelska, tyska och ryska. Räkna med att bli väl omhändertagen både före, under och efter din behandling.

I Tjeckien är det också enkelt och säkert att resa. Det går utmärkt att kombinera behandlingen med rekreation för medföljande familjemedlemmar. Passa på att boka rum på ett wellness hotell med spa och hälsoprogram.

 55

Specialistläkare och experter

Tjeckien uppfyller internationellt höga krav på hälso- och sjukvård. Här måste en läkare först genomgå sex års grundutbildning. Därefter följer fem års fortsatta studier och praktik för att bli specialist. Patienter kan därför vara säkra på att de kommer att behandlas av läkare med spetskompetens inom respektive verksamhetsområde.

 

Mer information

Hälsoministeriet och CzechTourism har tillsammans tagit fram en webbsite med information om kliniker och behandlingar i landet. Medical Tourism Guide Czech Republic

CzechTourism finns givetvis också online. Där finns inspiration om resmål, attraktioner och nöjen under din vistelse i Tjeckien. Tjeckiska republikens officiella turistpresentation

135


Dela det här