Bangkok
514 000 km²
67 089 500
Thai
Baht (THB)
66
tim
www.tourismthailand.org
nej
Vård i Thailand:

Thailand

Thailand populärt resmål för medicinsk turism

I decennier har Thailand varit ett av världens mest älskade turistmål på grund av sin vackra natur, bra infrastruktur, god mat och vänliga människor. På senare tid har Thailand även blivit ett ledande land inom medicinsk turism och toppar listorna över länder i Asien där den medicinska turismen ökar som mest. Under 2010 var antalet internationella patienter i Thailand ca 1,8 miljoner.

Thailand är numera allmänt känt som det medicinska navet i Asien. Inte så konstigt med tanke på sjukvårdens moderna utrustning, erkända specialistläkare, konkurrenskraftiga priser och, inte minst, vårdpersonalens värme och omtanke.

 52

Framstående sjukhus och specialister

Thailands ledande sjukhus och klinker uppfyller högt uppsatta internationella krav och många har erhållit internationell ackreditering från Joint Commission International. Läkare, kirurger och sjuksköterskor är alla välutbildade och här finns många specialister och forskare, vilket gör att sjukvården hela tiden utvecklas och blir bättre i takt med att nya rön uppdagas.

Kostnaden för medicinska behandlingar i Thailand är ofta mycket lägre än på andra håll i världen. Alla Thailands ledande sjukhus är utrustade med förstklassig teknik och kunnig personal vilket borgar för säker och kvalitativ medicinsk behandling.

Fler än 500 läkare på thailändska sjukhus är certifierade i Amerika. Personalen har stor erfarenhet av att hjälpa utländska patienter och över 30 sjukhus har engelsktalande personal. Många tillhandahåller även tolkar så att inga kommunikationsmissar ska kunna uppstå.

 51

Rekreation i samband med behandling

Att Thailand är en populär turistdestination med vackra stränder, spännande konst och kultur, exotisk mat och underhållning för alla smaker, bidrar till att göra Thailand till ett välbesökt medicinskt turistmål. Landet har många kvalificerade läkare och kirurger så det uppstår sällan några väntetider. Det är enkelt och går snabbt att få tider för behandling och återbesök, vilket gör det smidigt att kombinera med en rekreationsresa. Som patient i Thailand kan du också välja att återhämta dig från din behandling utanför sjukhuset och dra nytta av det sköna klimatet och den vackra miljön. Många sjukhus kan för detta ändamål erbjuda kvalificerad sjukvårdspersonal i form av en personlig vårdassistent.

 

Hög servicenivå

Thailändarna är stolta över sitt välförtjänta rykte för medkänsla, vänlighet och gästfrihet, och har därför fått smeknamnet "The Land of Smiles". Alla patienter kan njuta av hälso- och sjukvård med hög servicenivå. Vårdpersonal och läkarteam glömmer aldrig att det mest grundläggande i en effektiv behandling med snabb återhämtning är medmänsklighet och värme. Personalen är uppmärksam på patienternas behov och gör sitt yttersta för att de ska känna sig lugna och trygga.

 

Vill du veta mer? Besök oss på: THAILAND MEDICAL TOURISM PORTALTHAILAND MEDICAL TOURISM CLUSTER och AMAZING WELLNESS THAILAND (på svenska).

Dela det här