Riga
64 589 km²
2 300 000
Lettiska
Euro (EUR)
371
0 tim
www.latvia.travel
nej
Vård i Lettland:

Lettland

Varför välja Lettland?

Lettland är ett av de mest grönskande länderna i Europa och ligger direkt intill Östersjön. Bara att vara i Lettland är sunt – ekologisk mat, rikligt med jod i både luft och vatten, jungfrulig natur med tallskog, hälsobefrämjande lera och mineralvattentillgångar – säkerställer den bästa rehabiliteringen. I Lettland omfattar medicinsk turism ett mycket brett spektrum av diagnostiska, terapeutiska och medicinska åtgärder av varierande komplexitet – tandvård, ögonsjukvård, reproduktiv medicin, plastik- och rekonstruktiv kirurgi, etc. Lettland är sedan urminnes tider känt som en underbar plats att återställa hälsan. Alla kan hitta något för sitt välbefinnande och välja det perfekta sättet att kurera och förbättra hälsan – rehabilitering på hotell i Riga, Jurmala, Liepaja och andra städer, eller i fridfulla herrgårdar och semesterhus på landsbygden. Lettland kan erbjuda högkvalificerad medicinsk personal och hälsovårdstjänster på EU-nivå, men till mer konkurrenskraftiga priser.

Hur åker man till Riga - huvudstaden i Lettland?

Lettland är lätt att nå eftersom det har goda anslutningar till Sverige. Flygtiden är bara en timme och det finns direktflyg till Riga från Stockholm och Umeå fyra gånger i veckan. Två "Tallink Silja" färjor avgår dagligen från Frihamnen, så du kan resa till Riga och tillbaka vilken dag du vill.

 

Spa och friskvård i Jurmala

Den största semesterorten i Baltikum är badorten Jurmala, som ligger vid Östersjön, bara 25 km från Riga och 15 km från flygplatsen. Jurmala är vår äldsta kurort, känd sedan slutet på 1800-talet när medicinen började använda svavelhaltigt källvatten, torv och sapropelisk lera (rik på organiskt material). Där finns möjligheter till bastu och pool, olika former av sjukgymnastik (stavgång, pilates, ryggträning, vatten-aerobics, gym), mineral bad (vätesulfid eller brom), lerinpackning och saltrum.

Mer om Spa och friskvård i Lettland

 

Kampen mot cancer - viroterapi

Viroterapi, utvecklad och registrerad i Lettland, är ett nytt sätt att behandla onkologiska sjukdomar – en behandling där virus används för att förstöra cancercellerna. Lettiska vetenskapsmän och specialister erbjuder behandling av cancersjukdomar med viroterapi och RIGVIR - ett unikt läkemedel med onkotropisk och onkolytisk kapacitet (förmåga att finna och förstöra maligna celler).

Film om RIGVIR och viroterapi

 

Ögonbehandling

Om du har synproblem, hitta en dag att åka till Riga! Flera specialiserade ögonkliniker erbjuder ett brett utbud av kvalitetsdiagnostik, synförbättringsåtgärder och andra tjänster som kostar betydligt mindre än i andra europeiska länder.

 

Plastik- och rekonstruktiv kirurgi

Lettisk plastikkirurgi håller en hög nivå. Mycket skickliga kirurger utför ingreppen enligt senaste standard med mycket goda resultat. Rekonstruktiv kirurgi hjälper dig när du vill återställa utseende eller funktionalitet på grund av olyckor, medfödda defekter eller åldersrelaterade problem

 

Tandvård

Lettiska tandvårdskliniker, med erfarna tandläkare, tandtekniker och tandhygienister, erbjuder individuellt anpassade lösningar, inklusive tandimplantation. Klinikerna erbjuder fortlöpande stöd under hela din behandlings- och återhämtningsperiod.

 

Reproduktionsmedicin

Kliniker i Lettland adresserar också fertilitetsproblematik och inseminationsrelaterade frågor. Sökande par får tillgång till de senaste reproduktionsteknikerna (IUI, IVF, ICSI) och även TESA-förfarande för behandling av manlig infertilitet. För kvinnliga patienter erbjuder Lettland alla typer av gynekologisk hjälp och graviditetskontroll.

132 133

Dela det här