Hévíz Medicinal Spa

Hévíz Medicinal Spa, ett ideellt företag, har den mest framstående verksamheten i Ungern inom branschen och bedriver, utöver kurering, även betydande verksamhet inom andra områden av kurativ turism. Inrättningen är belägen intill en 59 hektar stor skyddad naturpark, med en tredjedel skog, en tredjedel skogspark och en tredjedel allmän park. Den komplexa verksamheten i företaget (den helande sjön Hévíz, St. Andrews Reumatologisjukhus, Hotel Spa Hévíz****) karaktäriseras av idén om "Hälsa och Harmoni" bland annat genom att alltid ha besökarnas förväntningar i åtanke.

 

Den helande sjön Hévíz

Den helande sjön Hévíz är den största biologiskt aktiva termiska sjön med torv-lera i världen. Sjön får sitt vatten från mineralkällor, är 4,4 hektar i storlek och har ett djup på 38 meter under våren. Tack vare det stora tillflödet - 410 liter per sekund – omsätts vattnet helt var tredje dag. Vattentemperaturen i Hévízsjön sjunker inte under 22° C på vintern och når 35-38 ° C på sommaren. Den 33,9 hektar stora skogen som omger sjön ger vindskydd medan det kontinuerligt avdunstande vattnet renar luften. Det ger de badande avkoppling i en miljö fri från damm och allergener, vilket främjar den fysiska och andliga vederkvickelsen. Det läkande vattnet är lika rikt på både lösta och gasformiga ämnen, och kombinerar därmed de positiva egenskaperna hos kolsyre- och svavelhaltiga vatten med effekterna av kalium, magnesium och vätekarbonat.

Festetics Day Spa, det terapeutiska hälsocentret vid sjön Hévíz, erbjuder sina besökare skön aromamassage, kroppsbehandlingar, thaimassage, Kaviczky ansiktsbehandling samt hand- och fotbehandlingar, utöver de klassiska Hévíz behandlingarna. Immunförsvaret stärks inte bara med hjälp av finsk bastu och infrabastu, utan också genom andra tjänster, såsom ångbastu, aromarum, isgrotta, saltkammare, jacuzzi och traktionspool.

 

St. Andrew’s Rheumatology Hospital

St. Andrews Reumatologisjukhus är efterföljaren till det statliga Thermalsjukhuset som grundades av familjen Festetics i slutet av 1700-talet. Sjukhuset, som sköter om den termiska leran och vattnet i sjön Héviz, är en nationalskatt för effektiv behandling av en rad sjukdomar och störningar. St. Andrews Reumatologisjukhus har genomfört medicinsk rehabilitering av rörelserelaterade sjukdomar sedan starten och genom åren utvecklat sin inriktning mot reumatism för att bli ett specialiserat reumatologisjukhus.

 

Hotel Spa Hévíz****

Hotel Spa Hévíz**** - hotellet vid den helande sjön - är den tredje pelaren i bolaget.

På grund av sin enastående omgivning erbjuder hotellet en idealisk möjlighet för återhämtning. Hotellet, med 54 rum, har en trevlig atmosfär med smakfull färgsättning och bekväm inredning. Behandlingsplanernas kärna utgörs av förebyggande och underhållande hälsovård. Hela utbudet av traditionella lerinpackningar och terapeutiska massageformer syftar till att vitalisera och återställa kropp, själ och hälsa.

 

Hévíz Medicinal Spa väntar på dig året runt!

 

Hévíz Medicinal Spa Non-profit Co. / Hotel Spa Hévíz****
H-8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.
Tel.: +36 83 501 700
Fax:  +36 83 340 587
E-post: info@spaheviz.hu
WebB: www.spaheviz.hu 

Dela det här

Denna vårdgivare erbjuder bl.a. följande behandlingar:

Behandling Väntetid
Reumatisk sjukvård Jämför väntetider
Spa- och kurortsbehandling Jämför väntetider